top of page
Bestel hier het boek 'Ruimtezoekers'.


‘Ruimtezoekers’ vertelt het verhaal van vele jongvolwassen christenen die gedesillusioneerd zijn vastgelopen in hun geloof. Nadat de vanzelfsprekendheid en zekerheden van hun geloof (deels) verdwenen zijn blijven vaak twee opties over: vasthouden aan de oude manier van geloven of dat geloof steeds meer loslaten totdat er uiteindelijk niks van overblijft. Maar er is nog een derde optie die de weg vooruit zoekt. Het gaat de confrontatie aan met onze diepste twijfels, vragen en teleurstellingen. Dit boek wil een reisgenoot zijn voor hen die het geloof niet kwijt willen raken en actief op zoek willen gaan naar ruimte waarin het weer kan groeien en kan evolueren tot iets nieuws in plaats van verder afgebroken wordt – niet ondanks maar juist dankzij onze vragen en twijfels.

"Johan zoekt ruimte voor open gesprekken over het geloof. Ik denk dat ruimte voor deze gesprekken essentieel zijn voor de kerk vandaag. Johan laat zien dat hij een goede theologische intuïtie heeft voor waar echte vragen liggen. Als gids is hij niet reactionair. Hij weet zichzelf te relativeren en presenteert zijn denken op een heldere manier."

- Gert-Jan Roest is universitair docent missionaire communicatie

aan de Universiteit van Kampen | Utrecht.

In dit boek herken ik de verhalen van vele zoekers voor wie geloven niet meer vanzelfsprekend is. Je wordt meegenomen op hun reis en ontdekt gaandeweg dat de weg van loslaten geen verlies is maar juist perspectief biedt. Dit boek helpt zoekers, maar ook kerken om het verlangen naar ruimte bespreekbaar te maken en aandacht te geven!

- Ingrid Plantinga, adviseur geloofsontwikkeling

bottom of page